Дрехите, които ни състаряват…

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Дрехите, които ни състаряват…

Дрехите, които ни състаряват…Едва ли има жена, която да не иска да изглежда максимално привлекателно, без значение от възрастта й. Но не е тайна, че има неща, които състаряват и добавят няколко, че дори и десетки излишни години. За да избегнете подобна участ е необходимо правилно да подбирате тоалетите си, а за някои аксесоари е добре дори направо да забравите.

Ето и кои са нещата, които трябва да зачеркнете от гардероба си:

Прекалено тъмните неща

Черният цвят винаги е бил любим на модните поклонници, но не бива да забравяте, че той не само ви прави визуално по-стройни, но и ви състарява. С годините кожата губи своята яркост и става по-бледа, а черното само подчертава тази бледност. Ако сте избрали да облечете нещо в черно, то е добре да го освежите с ярки аксесоари или накити.

Други оттенъци, които визуално състаряват са маслиновото и тъмните тонове на сивото и кафявото.

Ярки принтове

Особено внимание трябва да обърнете на принтовете. Навярно често виждате жени в дрехи с големи рисунки, но тези неща почти винаги изглеждат евтино и некачествено и оставят впечатление като за лелка. Отдайте предпочитанията си на едноцветните дрехи или на такива с качествен принт – те правят тоалета сдържан и елегантен.

Евтина бижутерия

Избирайте качествени украшения! Пластмасата и имитациите изглеждат особено евтино и нелепо, когато вече не сте в тийнерджърска възраст. Избирайте ювелирни изделия, изглеждащи уместно спрямо тоалета ви. Те няма да подчертаят възрастта ви.

Кадифе и велур

Колкото и красиво и скъпо да изглеждат е най-добре да се откажете от кадифето и велура в ежедневието си. Тези тъкани добавят възраст, колкото и женственост и елегантност да придават. Отдайте предпочитанията си на естествените материи – те са актуални за всяка възраст.

Сако с прав силует

Към избора на сако трябва да подходите с особено внимание. Не избирайте издължени и безформени сака. Обърнете внимание на моделите с втален силует, които биха подчертали вашата фигура. Все пак, жената трябва да си остава  жена във всяка една ситуация!

Масивни рамки

Когато избирате очила, старайте се да избягвате масивните рамки. За предпочитане са тънките и изящни модели, подбрани по формата на лицето ви.

Балони

При избора на дрехи задължително трябва да обръщате внимание на техния силует. Избягвайте дрехите oversize и балон, защото те скриват вашите достойнства. Ако все пак изборът ви падне на нещо oversize – пуловер или връхна дреха, то завършете тоалета си  с долна част по тялото. Така силуетът ви ще има форма и ще изглежда много по-обмислен.