Дрес код за шаферки

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Дрес код за шаферки

Дрес код за шаферки Ваша приятелка е решила да се омъжи и пред вас се открива възможността да присъствате на сватбата на годината! Но какво да облечете за случая? Какви са модните тенденции в тази област в момента?

База

Днес е модерно в поканата да се посочва и дрес код за сватбеното тържество, който най-често засяга цветовата гама, но що се отнася до фасона, още никой не се е сетил да добави и това. Ето защо ви съветваме да не се ограничавате до скучните дълги рокли, а да се оставите на фантазиите си и да изпробвате нови стилни идеи.

Идеална база за отличен образ може да бъде гащеризон в актуалните за сезона оттенъци гранат, изумруд или лавандула.

Друга интересна идея е костюмът с панталон с красиво сако от памук или лен.

Вариант за по-консервативните особи е дантелената рокля с миди дължина. Ако пък ви се иска да скриете краката си, спрете се на красива рокля на цветя от лека материя.

Обувки

Тук, разбира се, изборът зависи от модел на тоалета ви. Ако ще обличате гащеризон, костюм или пола с миди дължина, то може да обуете модерните и през това лято чехли. Ако тоалетът ви е с мини или макси дължина, то тогава токчетата са задължителни. Актуални са и блестящите модели, а също и сандалите с тънки каишки. Що се касае до необичайните разцветки, то най-уместни за сватба, като че ли, са романтичните флорални мотиви… Но в никакъв случай леопарди и зебри!

Аксесоари

Рокля (или гащеризон, или костюм) и обувки – това съвсем не е всичко, от което се нуждаете. Ако ви предстои церемония на открито, то това е отличен повод да добавите и класически модел шапка. Тя, на практика, се съчетава с всички модели рокли, а е отлично допълнение и за тоалет с костюм. Към последния може да добавите и миниатюрно колие.

Що се отнася до чантата, добре е временно да забравите за клач моделите – едва ли може да се намери по-безполезна вещ от тях. По-добре е да обърнете внимание на миниатюрните cross-body чанти от необичайни материали.