Домашни маски за кожата около очите

Начало » Външен вид » Козметика » Домашни маски за кожата около очите

Постоянният стрес и липсата на сън оказват влияние на кожата около очите, което се изразява в отоци, синини, зачервяване и преждевременни бръчки, които понякога не могат да бъдат прикрити дори и с най-добрия фон-дьо-тен. Предлагаме ви няколко домашни рецепти за маски, които могат да подпомогнат възстановяването на кожата около очите не по-зле от рекламираните скъпи кремове.

Maski_okolo_ochi

Маски против бръчки на основата на масла
Причините за появата на бръчки под очите се много. На първо място, това е прекалено активната мимика при суха кожа, а също и усилената работа, например, на компютър. Когато дълго време гледате в монитора съсредоточено, влакната на тънките очни мускули се свиват, забавят обмяната на веществата и кръвообращението в тази област, в следствие на което се появяват бръчки. На този процес, също така може да повлияят и такива фактори като тютюнопушене и стрес.
За да съживите кожата около очите, трябва активно да я подхранвате и овлажнявате, а в този процес най-добрите помощници са маските на основата на масла, известени още от времето на нашите баби:

Маска на основа на зехтин
Опитайте се да смесите 50 мл зехтин и 10 мл маслен разтвор на витамин Е. След това нанесете получената смест върху кожата около очите. Попийте излишното с помощта на салфетка след петнадесет минути.

Маска от морски зърнастец и какаово масло
Една супена лъжица маслен разтвор на витамин E се смесва с една супена лъжица масло от морски зърнастец и какаово масло. Разтворът се нанася вечер на долния клепач. След 15 минути излишното се попива със салфетка, без лицето да мие.