Домашна фотогалерия

Начало » За дома » Интериор » Домашна фотогалерия

fg01Времената, когато снимките се подреждаха в албуми, са вече в миналото. Сега семейните фотографии се поставят в рамки и се окачват по стените, за да им се любуват всички. Но как да подредите красиво своята домашна фотогалерия?
Основната ви задача е да комбинирате различните по жанр, стил и размер снимки. Можете, разбира се, да купите еднакви рамки и да окачите фотографиите в скучен, безличен ред. Но това едва ли ще предизвика интереса на вашите гости, а и няма да добави никаква динамика в интериора на дома ви. Предлагаме ви да подходите към начинанието творчески и да се възползвате от някой от следните съвети:

1. Оригинално интериорно решение за коридора или офиса е да “облицовате” една от стените със снимки с еднакъв размер.

2. Можете да съберете група снимки и да подредите по-малките изображения, около една голяма фотография.

3. Най-стилно изглеждащия метод е да разположите една снимка на една стена. Можете да го използвате за най-любимите си семейни фотографии.

4. С помошта на паспарту ще успеете да комбинирате различни по размер изображения и да придадете на композицията по-артистичен вид. Задължително го използвайте за малките снимки. Важно е да не забравяте, че обикновено паспарту е 1,5-2 пъти по-голямо от самата фотография.
fg02
5. За училищните и детските снимки най-подходящи са ярките цветни рамки и паспарту, което можете да изрежете и сами от пъстри тапети, цветна хартия и т.н. – така ще придадете безгрижност на цялата композиция.

6. Рамките могат да се превърнат не само в красиви очертания на снимките ви, но и в ярък интериорен акцент, ако ги съчетаете с цвета на завесите, вазите или другите декорации в стаята.

7. За снимките от вашите ваканции и пътувания е най-добре да използвате рамки, които сте украсили сами. За целта е необходимо да купите най-обикновени дървени рамки, които да декорирате с миди, раковини, камъчета, листа или цветя – декорация зависи от запечатания върху снимката момент и от мястото, до което сте пътували.

8. Преди да окачите снимките ги подредете на пода в реда, по който ще са подредени и на стената и се отдръпнете няколко крачки назад. По този начин ще добиете представа, как ще изглежда композицията на стената и при необходимост ще можете да промените местата на някои от снимките.

9. Когато поставяте две снимки с различни размери една до друга, трябва да закачите по-голямата над нивото на очите, за да е по-удобно де се разглежда по-малката.

10. Подредете снимките така, че централната им линия да е приблизително на нивото на очите на изправен човек (традиционно при изложби височината, на която се окачат картините е 152 см). За група от снимки важи същото правило – изображението, което ще се намира в средата, трябва да е на нивото на очите, а останалите се подреждат около него.