Домашна козметика от райска ябълка

Начало » Външен вид » Козметика » Домашна козметика от райска ябълка

01mriaПриносът на райската ябълка в борбата за красота може да е наистина голям, особено като се има в предвид, че в студената част от годината няма толкова много плодове, с които да поглезите не само вкусовите си рецептори, но и кожата си.
Райската ябълка може да има един наистина магически ефект върху кожата ви, тъй като тя много добре би я подхранила, овлажнила и тонизирала. Също така, би допринесла за почистването и и дори може да предотврати появата на акне.

Маска за мазна кожа от райска ябълка и кисело мляко
За направата на тази маска ще са ви необходими 1 добре узряла райска ябълка, 2 с.л. кисело мляко и 1 лъжица каквото и да е растително масло.
Почистете райската ябълка и я намачкайте, докато не получите гладко пюре. Добавете киселото мляко и растителното масло. Нанесете маската на почистената кожа на лицето и я оставете за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода.

Маска за мазна кожа от райска ябълка и белтък
За тази маска се нуждаете от 1 с.л. намачкана райска ябълка и 1 яйчен белтък.
Разбийте съставките в блендер. Получената смес нанесете върху лицето и оставете за 15 минути. Изплакнете с топла вода.

Маска за нормална кожа от райска ябълка и сметана
Разбийте в блендер месестата част на 1 райска ябълка, 1 с.л. сметана, 1 ч.л. зехтин и 1 жълтък. Нанесете маската на лицето за 15 минути, след което я изплакнете с топла вода.

Маска за нормална кожа от райска ябълка и масло
Смете 1 с.л. намачкана райска ябълка с 1 с.л. меко масло. Към тях добавете 1 жълтък и 1 ч.л. мед. Разбъркайте добре, докато получите гладка смес. Нанесете маската на лицето за 20 минути, след което изплакнете с топла вода.

Маска за суха кожа от райска ябълка и мед
Смесете 1 райска ябълка с 1 ч.л. мед и 1 ч.л. зехтин. Получената смес нанесете на лицето за 20 минути. Изплакнете с топла вода.

Маска за суха кожа от райска ябълка и сметана
Смесете добре 1 райска ябълка с 1 с.л. пълномаслена сметана и 1 ч.л. зехтин. Получената кашица нанесете върху лицето за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода.

Тонизиращ ексфолиант за тяло
За приготвянето на ексфолианта ще са ви необходими 2 добре узрели райски ябълки, 3 с.л. морска сол, 2 с.л. портокалов или лимонов сок.
Смесете всички съставки добре. Нанесете ексфолианта на вече загрята кожа. Втрийте го в кожата си с масажиращи движения.
Този ексфолиант не само ще тонизира кожата ви, но и ще ви помогне да се избавите от целулита.