Добрият матрак означава здраве

Начало » Здраве » Добрият матрак означава здраве

matrakВ днешно време много хора имат сериозни проблеми с най-различни видове алергии към прах, полени, слънчева светлина, различни храни и какво ли още не. Тези алергии най-често са комбинирани и трудно се овладява, защото причинителите и активаторите им са навсякъде около нас. За съжаление, много често се случва да дразнителите да се пренасят в нашия дом и въпреки всички мерки, които вземаме справянето с тези алергени е почти невъзможно.

Матракът ни е едно от най-важните неща в дома ни, но трябва да имаме предвид, че в него могат да се задържат всякакви замърсители и прах, които да са един от основните проблеми при борбата с алергиите. Една от най-често срещаните алергии е именно тази към прах и акари, а тези дразнещи алергени най-редовно се задържат в матрака и колкото и да чистим и дезинфекцираме дома си, в момента, в който си легнем вечер алергията ни може да се активизира.

Почистването на матрака е доста сложно упражнение когато не сме професионалисти. Дори и специализираните фирми за почистване, които предлагат тази услуга изпитват затруднения и по тази причина цената й може да е доста висока. Този проблем, дори и при липса на активна алергия, трябва да бъде решен, за да не се стигне до здравословни проблеми. Поради замърсената околна среда, особено в големите градове, ние самите ставаме преносители на много алергени и без да искаме можем да се окажем източника на замърсяване в собствения си дом, което може да доведе до активизиране на проблематично здравословно състояние. Решението е смяна на стария матрак с нов и то направен от хипоалергенни материали.

Привидно, новият матрак може да изглежда скъпо решение, но това е превантивна мярка, която е определено е по-евтина от лечението. Има достатъчно много производители в България, които пускат цели линии матраци направени от антиалергенни материали. Другото положително развитие на пазара е, че има доста борси за матраци, които предлагат евтини матраци, които отговарят на нуждите ви. Матраци „Тед“, матраци „Нани“, матраци „ Блян“ и матраци Paradise са сред марките, които разполагат с такива линии и същевременно предлагат доста добри цени и промоции.