Джинджифилов чай за отслабване

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » Джинджифилов чай за отслабване

01gtЗащо джинджифиловият чай се препоръчва за отслабване? Според тибетците, джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които загряват, стимулират кръвообращението, ускоряват обмяната на веществата. Традиционната медицина би казала, че джинджифиловият чай за отслабване работи благодарение на етеричните масла, които се съдържат в подправката – активните вещества в тях усилват процеса на обмяна на веществата в организма. В допълнение на казаното до тук, трябва да се отбележи, че джинджифилът помага на кожата да остане млади по-дълго.
А ето и няколко рецепти за джинджифилов чай за отслабване:

1. Това е най-лесната рецепта за чай за отслабване – сложете в термос тънко нарязан корен от джинджифил, залейте го с гореща вода и пийте през деня (по всяко време, ако сте на диета, или половин час преди хранене, ако се храните нормално).

2. Нарежете джинджифила на тънки ивици, залейте го с вода и сложете да се вари на слаб огън (варете петнадесет минути, след като заври). След това оставете чая да се охлади (до температурата на тялото) и добавете към него мед и лимонов сок. Към този джинджифилов чай може да добавите и билки – листа от боровинка (за да подобрите работата на бъбреците и пикочния мехур), мента (за успокоение), маточина и др.

3. Този вариант на джинджифилов чай за отслабване се препоръчва за тези, които трябва да свалят много килограми. Съставките тук са джинджифил, скилидки чесън и вода в съотношение: 1 част джинджифил, 1 част чесън и 20 части вода. Нарязаните джинджифил и чесън се заливат с гореща вода и се оставят да престоят четвърт час. След това чаят се пие през целия ден.

И още няколко важни момента касаещи джинджифиловият чай за отслабване:
– можете да използвате джинджифил не само по време на диета, а постоянно, като го запарвате със зелен или черен чай;
– след като запарите чая за отслабване, задължително трябва да го прецедите, защото в противен случай съставът му ще бъде твърде наситен;
– не пийте джинджифиловия чай вечер, защото той действа и ободряващо;
– когато приготвяте чай за отслабване, режете джинджифила на тънки листчета, например с картофобелачка;
– за 2 литра вода ви е достатъчно парче джинджифил с големината на слива.