Декора във вашата баня

Начало » За дома » Интериор » Декора във вашата баня

Декора във вашата баняИзграждането на един декор в банята не е много лесна работа. За сметка на това обаче може да се окаже доста приятна. Безспорно банята е едно от най-важните помещения в нашия дом. Именно там прекарваме голяма част от времето си, когато сме у дома. Така че качествения декор в банята е от голямо значение за нас. Знаем, че във всеки дом има по няколко стаи. Най-често банята е разположена в близост до помещенията за спане. Удачен вариант е да я декорирате в стила, в който е останалата част от дома ви. Но има възможност и вариант да декорирате банята си в различен стил или композиция, които са различни от общия интериор. Можете да заложите на собствен стил. Дизайна на банята винаги е зависим от нейните размери. Ако разполагате с достатъчно голяма баня, то тогава не се колебайте да я оборудвате с всичко необходимо, както другите стаи в дома. Смело разполагайте мебели за баня, шкафове, пейки, огледала, лампи и всичко, което смятате за удачно и нужно. Все пак това ще бъде атмосферата, която създавате за едно от най-често ползваните помещения в дома. Така направете банята, че времето прекарано в нея да бъде удоволствие за вас. Ето някои идеи, от които да се възползвате:

В банята можете да направите всякакъв декор. Сложете вана в центъра на фона на червени завеси. Ефекта, който ще получите е “Римски терми”.

Създайте индийски стил. Направете издигнат подиум, който можете да налепите със специална мозайка. Добавете всякакви пищни детайли, живи цветове и нежни аромати, всички тези неща ще направят банята ви още по-атрактивна.

Направете банята си подходяща за децата. Сложете тапети с рисунки и големи щампи така, че да бъде весела и забавна за тях. Много често децата се мръщят, когато трябва да се къпят в банята. Точно с промяна на декора можете да промените това.

Един декор за баня в стил Истанбул е показателен, че обитателите на къщата отделят специално внимание и време за своите водни процедури.

Стил прованс в банята. Сложете цветове бежови и светло зелени тонове. Прибавете всякакви други аксесоари като бродерии, дантели, огледала с интересни рамки.