Да заложим ли на златните бижута през пролетта?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Да заложим ли на златните бижута през пролетта?

Модата при бижутата е също толкова динамична, колкото и тази, при дрехите и обувките. Смяната на зимата с пролетта, много бързо подсети младите дами да приберат шаловете и шапките за бъдещите студени месеци и да потърсят по-подходящи бижута за топлите дни. Ако и вие сте, като мен, имате поне 2, 3 бижута, които слагате на всичко, особено когато закъснявате и трябва бързо да изберете акцент за облеклото си. Бижутата имат способността да променят начина по който една рокля изглежда, както и начина, по който една жена се чувства. Изобщо бижутата са магични предмети, които разкрасяват и вдъхват увереност.

Да заложим ли на златните бижута през пролетта?

Най-често дамите използват за ежедневни бижута някакви малки обеци, често с перли или сребърни топченца, както и някоя сребърна или златна гривна, която им носи късмет. Много често по китките на дамите през деня, се забелязват и тези гривни, които са с висящи талисмани на тях. За да може пролетните дни да не ни посрещнат неподготвени обаче, трябва да сме готови с малко по-нетрадиционни бижута. Бижута, които да ни изкарат от зоната на комфорта и да подчертаят атрактивността ни. С любезното съдействие на златни бижута Сомаха направихме един кратък списък какво ще бъде популярно през 2019 година.

Миди или мъниста?

Да заложим ли на златните бижута през пролетта?

Колкото и да ни се иска, лятото да дойде възможно най-скоро, мидите не са добра идея за пролетно колие. Изглеждат не на точното място и със сигурност не в правилния сезон. Освен това, мидите стоят най-добре на кожа с тен – а такъв през пролетта на повечето хора им липсва. Мънистата обаче е друг въпрос. Тя с ярките си цветове все едно празнува завръщането на слънчевите лъчи, така че избирайте смело колиета и гривни с мъниста в топли цветове. Пролетта си има синоним и това е думата „шарено“, така че колкото по-различни и шарени са вашите бижута, толкова по-добре.

Златните огромни колиета

Да заложим ли на златните бижута през пролетта?

Това е тренд, който става популярен на всеки 4-5 години. Високите обувки, изчистената, като дизайн рокля, нежната златна гривна на ръката – всичко това се съчетава идеално с голямо златно или позлатено колие. Синият и жълтият цвят са предпочитани през пролетта, така че и при двата от тях, златистите отблясъци са точно на място. Огромните колиета могат да бъдат на показ и като акцент и като ексцентрично допълнение, всичко зависи от предпочитанията на дамата, която ги носи.

Не една, а четири верижки

Със сигурност пролетта не е време за скромност и свенливост. Точно обратното, дрехите, прическите, обувките – всичко трябва да намеква за свобода и колоритност. Тънките верижки винаги са подчертавали нежността на дамския врат. Ако сте почитатели на този стил, то съчетаването на няколко верижки с различна дължина от един и същи метал е точно за вас. Стоят прекрасно, без значение дали верижките са златни или сребърни, нито дали на тях има закачени висулки или не. Хаосът през пролетта е търсен и желан, така че можете спокойно да рискувате с този тренд.

Три обеци или две, но различни

Обеците са другия вид бижута, който през топлите месеци е застигнат от хаоса на ексцентричността. Защо е нужно обеците да са винаги еднакви, при положение, че всяка половина на лицето ни е уникална? Ако не можете да изберете най-подходящите от два комплекта обеци, просто сложете по една обеца и от двата. Тук единственото условие е да се внимава с металите – дори и да са с различна форма, примерно едната дълга обеца, другата малка и овална – те трябва да са от еднакви метали. По този начин, хаосът ще е приятна за гледане екстравагантност.

Бляскащи кристали

Най-щастливите жени носят диаманти и кристали. Точно това е и един от пролетните трендове, които подчертава едновременно нежността и силата на жените. Блясъкът на кристалите, които са закачени един след друг, прехвърляйки съвършенството си върху дамата, която ги носи, са най-подходящите бижута за елегантните вечерни рокли. Тези бижута обаче са и доста деликатни и заради това най-често ще видите висящи кристали на колиета и на обеци, а не на гривни.

Малко по-различни халки за обеци

Обеците халки никога няма да излязат от мода и в това сме 100% сигурни. Това не пречи обаче да се променят и да носят разнообразие. Халките минаха през годините през всякакви форми и размери, за да стигнат до днес, когато имат закачени към тях висулки и цветя и различни орнаменти. Освен това, много популярен пролетен модел е халка, която служи само за основа, а вътре е попълнена с мрежа, имитираща паяжина и вътре има вплетени цветя.
Сами забелязвате, че пролетните бижута са всичко друго освен и скучни. Те са атрактивни, хващащи окото и предизвикващи с дързостта си. Пролетта е за събуждане на сетивата и бижутата са перфектния начин за това.