Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди

Грим есен-зима 2009/10: Светли веждиЕдна от актуалните тенденции в грима за този моден сезон са светлите вежди. Интересното при този метод на гримиране е, че в ревютата, в които той присъства, бяха използвани различни начини за постигането му: някъде веждите бяха просто изсветлени, някъде отделени с по-светъл тон от останалата част на грима, а някъде те просто бяха покрити със същите сенки, които са използвани и за горния клепач.
За да постигнете такъв необичаен макияж, трябва да спазите следните условия:
– равен цвят на лицето;
– ярко гримирани очи;
– светла коса (много важно е да запомните, че ако сте с много тъмна коса, този макияж не е подходящ за вас! Все пак, ако сте решили да ги пробвате, ще ви бъде много трудно да постигнете желания ефект.)

А ето и няколко варианта, как да направите този грим сами:
1. При ярко гримирани очи не отделяйте веждите с молив или сенки, а ги пригладете с прозрачен гел.
Dsquared 2
Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди
2. Използвайте за веждите по-светъл тон, който задължително трябва да си подхожда и да е в хармония с цвета на косата ви.
Karl Lagerfeld
Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди
3. Най-актуалният начин за изсветляване на веждите се постига с помощта на тонални средства. Покрийте веждите с много светла пудра или фон дьо тен. След това задължително отстраните излишното количество, тъй като в противен случай веждите ви ще изглеждат случайно замърсени!
Prada
Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди
L’Wren Scott

blank
4. Покрийте веждите със същите сенки, които сте нанесли и по горния клепач.
Miu Miu

Грим есен-зима 2009/10: Светли вежди