Грим есен-зима 2009/10: Очи

Яркият светъл грим на очите актуален за изминалия моден сезон е много подобен на този, който дизайнерите показаха в есенно-зимните си колекции. Разбира се,  има и  някои съществени различия!
Очите могат да изпъкнат не само с помощта на голямо количество грим в различните цветове. Достатъчно добре изглеждат и подчертаните с черна линия очи, контрастиращи със изсветлени вежди. Обърнете внимание, обаче, че за разлика от по-рано, очните линии са по-широки, без значение дали ще се само на горния клепач или около цялото око!
Dolce & Gabbana


Moschino


Karl Lagerfeld


Актуален остава опушеният грим, но с няколко нови варианта. Най-интересни в този случай са очите гримирани с много светли сенки:
Chloe


Все пак, не са пренебрегнати и традиционните Smokey Eyes в сиви и черни оттенъци. Но и тук вече имате право на избор – дали да оставите клепача под веждата не „боядисан“, или да използвате за тази част много светъл сив оттенък:
Anna Sui


Oscar de la Renta


Roberto Cavalli


Michael Kors


Също така, можете да добавите към сивия или черен грим един по-ярък и светъл цвят.
Dsquared2


Използването на няколко ярки и контрастиращи цвята е трудно, но ако успеете да постигнете унисон между грима и облеклото си, то резултатът може да бъде много интересен:
Gucci


Loewe


Този макиаж изглежда много интересно и когато е изпълнен в различни от черно и сиво цветови гами, като например в маслиново зелено и лилаво:
Marc Jacobs


Много интересен вариант за грима на очите показа Zac Posen: тъмни сенки и очна линия са нанесени на долния клепач, а много светли сенки – на горния. Леко затъмнен е само външният ъгъл на окото. Този грим, обаче, не е подходящ за всеки! . За това, преди да го използвате за излизане или среща, е най-добре да го изпробвате.
Zac Posen


Много интересен и същевременно много сложен макиаж е и комбинацията от ярки сенки и контрастиращи си с тях изсветлени вежди.
Prada


.