Грим есен-зима 2009/10: Очи

Яркият светъл грим на очите актуален за изминалия моден сезон е много подобен на този, който дизайнерите показаха в есенно-зимните си колекции. Разбира се,  има и  някои съществени различия!
Очите могат да изпъкнат не само с помощта на голямо количество грим в различните цветове. Достатъчно добре изглеждат и подчертаните с черна линия очи, контрастиращи със изсветлени вежди. Обърнете внимание, обаче, че за разлика от по-рано, очните линии са по-широки, без значение дали ще се само на горния клепач или около цялото око!
Dolce & Gabbana

1Dolce & Gabbana

Moschino

2Moschino

Karl Lagerfeld

3Karl Lagerfeld

Актуален остава опушеният грим, но с няколко нови варианта. Най-интересни в този случай са очите гримирани с много светли сенки:
Chloe

4Chloe

Все пак, не са пренебрегнати и традиционните Smokey Eyes в сиви и черни оттенъци. Но и тук вече имате право на избор – дали да оставите клепача под веждата не „боядисан“, или да използвате за тази част много светъл сив оттенък:
Anna Sui

5Anna Sui

Oscar de la Renta

6Oscar de la Renta

Roberto Cavalli

7Roberto Cavalli

Michael Kors

8Michael Kors

Също така, можете да добавите към сивия или черен грим един по-ярък и светъл цвят.
Dsquared2

9Dsquared2

Използването на няколко ярки и контрастиращи цвята е трудно, но ако успеете да постигнете унисон между грима и облеклото си, то резултатът може да бъде много интересен:
Gucci

10Gucci

Loewe

11Loewe

Този макиаж изглежда много интересно и когато е изпълнен в различни от черно и сиво цветови гами, като например в маслиново зелено и лилаво:
Marc Jacobs

12Marc Jacobs

13Marc Jacobs
Много интересен вариант за грима на очите показа Zac Posen: тъмни сенки и очна линия са нанесени на долния клепач, а много светли сенки – на горния. Леко затъмнен е само външният ъгъл на окото. Този грим, обаче, не е подходящ за всеки! . За това, преди да го използвате за излизане или среща, е най-добре да го изпробвате.
Zac Posen

14Zac Posen

Много интересен и същевременно много сложен макиаж е и комбинацията от ярки сенки и контрастиращи си с тях изсветлени вежди.
Prada

15Prada
.

loading...