Гримът, според формата на очите

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Гримът, според формата на очите

За да бъдат очите ви възможно най-изразителни е много важно да ги гримирате подходящо за тяхната форма. Ето какви тонове са подходящи за различните форми очи:

Ако очите ви са малки, нанесете светли сенки върху клепача си и с молив и очна линия очертайте целия контур на окото, като се движите от вътрешния към външния край. Нанесете бял молив от вътрешната страна на долния клепач. Той ще предаде допълнително блясък на погледа ви.

Ако очите ви са кръгли, разстелете сенки в опушен цвят във външния ъгъл на горния клепач, като ги разнесете и леко навън. Подчертайте очите си и отгоре, и отдолу с очна линия, като я изтеглите извън очертанията на окото.
Ако очите ви са големи, нанесете върху клепача сенки в опушен цвят и очертайте само външния край на долната линия под окото. Не удължавайте навън.
Ако очите ви са леко провиснали, нанесете опушени сенки във външния ъгъл на горния клепач. С очна линия теглете една черта, като започнете от вътрешния ъгъл на окото. Стигнете ли средата, изтеглете чертата диагонално по клепача – спрете до свивката.