Грижи за краката през зимата

Начало » Външен вид » Козметика » Грижи за краката през зимата

112През зимата често се случва да се приберете у дома с премръзнали и влажни крака. В допълнение към това, плътните чорапогащници и затворените обувки възпрепятстват достъпа на кислород до кожата ви, което я прави напукана и лющеща се. За това, трябва всекидневно да се грижите за красотата и здравето на краката си.
За да се затоплят стъпалата ви и за да се възстанови кръвообращението им, си пригответе вана с добавка от няколко капки камфор или екстракт от червен пипер.
Ако краката ви не са просто замръзнали, а са направо заледени, ще трябва отново да ги “съживите”, като им приготвите контрастна вана:
Вземете две легенчета – едното с топла, другото със студена вода. Първо, за няколко секунди отпуснете краката си в топлата вода, след това – в студената. Повторете процедурата 5 пъти, като завършите със студена вода.
С тази контрастна вана вие не само ще възстановите кръвообращението, а ще снемете от краката си дневната умора. Освен това, тя е и прекрасно закаляващо средство.

Ако краката ви са постоянно студени, е полезно да си правите вана с постепенно увеличаване на температурата:  отпуснете краката си в хладка вода и започнете постепенно да добавяте гореща вода – до тогава, докато можете да издържите. Време на процедурата – 15 минути.

След баня, докато стъпалата ви са все още влажни, ги почистете със сол, предварително “изпечена”. Така вие ще ги спасите от простуда..