Грижа за прозорците – практически съвети за бляскав дом

Начало » За дома » Грижи за дома » Грижа за прозорците – практически съвети за бляскав дом

Грижа за прозорците – практически съвети за бляскав домПочистването на прозорците е важна част от поддръжката на всеки дом и неприятна задача за хората, на които им се налага основно почистване. Тази домакинска задача обаче помага не само за подобряване на външния вид, но и за осигуряване на повече светлина и чистота в жилището.

Въпреки че процесът по почистване на прозорци може да изглежда прост, съществуват специфични техники и съвети, които могат да направят задачата и резултатите след нея още по-ефективни. Ето някои от тези практически съвети, предложени от екипа на фирма за почистване Mr. Clean, за осигуряване на безупречна чистота на вашите прозорци.

Съвети от Mr Clean за почистване на прозорците

Някои от съветите, които експертите дават от своя практически опит са:

  1. Избор на правилното време – най-доброто време за миене на прозорци е облачен ден. Слънчевата светлина може да причини бързо изсъхване на почистващия разтвор от вода и препарат за стъкла, оставяйки следи и ивици.
  2. Подготовка на инструментите – за основно почистване се нуждаете от качествена стъргалка, мека кърпа или гъба и специален препарат за прозорци. Избягвайте употребата на обикновен сапун, защото той оставя много плътна пяна и следи.
  3. Техника на почистване – започнете от най-горната част и с кръгови и енергични движения продължете надолу, за да предотвратите капене на мръсна вода върху вече почистени повърхности. Използвайте спомагателни принадлежности за миене на прозорци за постигане на най-добри резултати.
  4. Полиране за финален блясък – след като измиете и изсушите прозорците, използвайте микрофибърна кърпа за полиране. Това ще помогне за премахване на всички останали следи и ще даде кристален блясък.

Най-често допусканите грешки при миене на прозорците

Използването на твърде много почистващ продукт е сред най-често допусканите грешки, защото това може да затрудни изплакването и изсушаването, оставяйки ивици и следи на прозореца.

Освен това, почистване на прозорците при прекалено високи или ниски температури е често срещана, но неправилна тактика,  защото това може да доведе до прекалено бързо изпаряване на препарата или замръзване, което също оставя следи.

Използването на неподходящ препарат също е сред често допусканите грешки. Уверете се, че сте избрали специално създаден за стъклени повърхности и съчетайте с подходящи пособия, като микрофибърна кърпа и уред за миене.