Грижа за кожата на лицето в домашни условия

Начало » Външен вид » Козметика » Грижа за кожата на лицето в домашни условия

maska-za-liceВ настъпващите горещи дни кожата се нуждае от допълнителна защита. Вие трябва да се погрижите за нея ,ако искате тя да бъде свежа,чиста и здрава.Този път вместо да побързате да отиде до близкия козметичен салон или магазин за козметика, аз Ви препоръчвам една не лоша алтернатива, която няма да ви излезе толкова скъпо.

Става въпрос за естествени маски за лице, които можете да приготвите сами вкъщи, без много време и усилия, с продукти, които са на съвсем достъпна цена и можете да намерите навсякъде на пазара, освен това имат абсолютно същия ефект както отвърдени марки козметични продукти.

Списък с цените на продуктите, необходими за предложените маски:       

  1. Овесени ядки – 500 гр. – 0.95 лв.
  2. Кондензирано прясно мляко – 1 л. – 2.00 лв.
  3. Зехтин – можете да намерите на цена от 8.00 лв за 1 л.
  4. Лимони – 3. 00 лв.  за 1 кг.
  5. Портокали – 1. 70 лв цена за 1кг.
  6. Минерална вода – 500 мл. – 0.60 лв.
  7. Кисело мляко – 400 гр. – 0.85 лв.
  8. Мед – 1 пакетче от 15 гр. – 0.20 лв.
  9. Яйце – 1бр. – 0.30 лв.
  10. Течна сметана – 1 пакетче от 7.5 гр. – 0.60 лв.

Маска за лице с овесени ядки

За да приготвите тази маска ще са ви нужни около една супена лъжица овесени ядки, прясно мляко и вода. Овесените ядки се смесват с млякото и водата и се оставят докато набъбнат. С получената каша намазвате лицето си. Маската трябва да престои не по-малко от 15 минути и не повече от 20 за да има ефект, след това се измива като се редува ту студена, ту топла вода.

Маска за лице със зехтин

Тази маска е изключително лесна, но същевременно много полезна за кожата на лицето. Необходимите продукти за нея са само зехтин и лимон. Лимонът се нарязва на кръгчета, след това с помощта на тампон (гъбичка) за лице се нанася зехтинът върху лицето, а след това и нарязаните кръгчета лимон се поставят върху кожата. Маската действа около 10 минути след което се измива с хладка вода и намазвате лицето си с хидратиращ крем.

Маска за свежест

Разбъркайте добре две супени лъжици кисело мляко с две супени лъжици лимон и две супени лъжици мед. Нанесете на плътен слой върху кожата. След 30 минути измийте маската с хладка вода и намажете лицето си с лосион или хидратиращ крем. Тази маска е подходяща за всекидневна употреба.

Тонизираща маска с портокалов сок  

Смесете две супени лъжици мед и две супени лъжици прясно изцеден портокалов сок. Оставете маската за не повече от 20 минути. Измийте я с чаша минерална вода, в която е добавен сокът на половин лимон.

Почистваща маска

Разбъркайте един суров жълтък, една чаена лъжичка зехтин, една чаена лъжичка сметана и две-три чаени лъжичка стрити овесени ядки. Поставете върху лицето и шията в продължение на 20 минути и отмийте с хладка вода.


Автор: Десислава Атанасова