Грешките, които най-често допускат жените…

Начало » Интимно » Грешките, които най-често допускат жените…

Всички ние  – и мъже, и жени –  искаме едно и също: да обичаме и да бъдем обичани, да имаме стабилна връзка и щастливо семейство. Когато обаче това ни липсва, ние сме склонни да търсим причината в другия, въпреки че сме направили много неща, които по-никакъв начин не способстват за добрите ни отношения с партньора. За да си признаем това, обаче, е нужно да притежаваме наистина голямо достойнство.

Сега ние от ZaNeya.com искаме да си поговорим с вас за грешките, които допускаме ние жените в отношенията си със своите възлюбени.

Грешка 1: Четене на мисли или телепатия
Една от най-големите ни женски илюзии е увереността в умението на партньора ни да чете нашите мисли и да се ориентира в сложния им лабиринт. “Нищо няма да му казвам, той сам ще се сети!” е убеждение, което винаги дълбоко ни е разочаровало. В края на краищата става ясно, че той не само не е знаел за намеренията ни, а дори и не е подозирал за тях – как тогава да ги изпълни?
Запомнете: Искреността и разговорите са златно правило за благополучните взаимоотношения между партньорите!

Грешка 2: Мъжът трябва да се превъзпита
Известно е, че основите на личността се поставят до 5 годишна възраст, а окончателното и оформяне става до 21 години. Как тогава очакваме да променим човек, при това без поне малко негово съдействие, когато той е вече на 35?
Най-разумното е да приемем мъжа до нас такъв, какъвто е! А ако има нещо, което да ни безпокои, тревожи или дразни, най-удачно е да използваме “аз-съобщения” – говорейки му за своите чувства, да му подскажем какви са желанията ви. Например, когато закъснява, да не го посрещаме с думите: “Къде беше, по дяволите?” А му кажем внимателно: “Притесних се за теб… Ще ми е по-спокойно, когато ще закъснееш да ми се обаждаш…”

Грешка 3: Мъжът трябва да се държи изкъсо
Любовта бяга от подобни отношения. Ревност, претенции, упреци, контрол – това е, което разрушава и най-близките взаимоотношения. Колкото повече свобода даваме на другия, толкова по-близък ни е той.
Запомнете: Мъжът не ни принадлежи, той не е наша собственост! Партньорът ни има право на собствен избор и действия.

Грешка 4: Всички мъже искат едно…
Това твърдение предполага, че не виждаме в мъжа до нас разумен човек, а просто някакъв мъжки субект. Зад подобни твърдения обикновено стоят страх от интимност в отношенията, негативен опит и обида. И за да не останем самотни и отхвърлени до края на живота си, трябва да проумеем, че и те – мъжете – всъщност не искат само онова “едно”, а също се стремят към нежност, разбиране, душевна близост, вяра и възхищение.

Грешка 5: Склонност към негативно преувеличаване
Когато ситуацията се развие в разрез с нашите очаквания, ние започваме да си мислим за най-лошото. Причините са различни – колко вяра имаме на партньора си, каква е самооценката ни и т.н. Важното в случая е да обуздаем развихрилите се в главите ни фантазии, да ги преразгледаме, за да видим до колко те съответстват на действителността и да се върнем в реалния свят!

Грешка 6: Ролята на жертва
Решим ли, че не сме получили полагащата ни се благодарност за това, което сме направили за него, ние веднага започваме да се изживяваме като жертва и да вършим всичко без желание и удоволствие. Но защо, всъщност, винаги чакаме нещо в замяна? Нали уж го обичаме от цялото си сърце…

Грешка 7: Дългове
“Ако ти се ожениш за мен, си длъжен…” или обратното “Щом съм негова жена, аз съм длъжна…” Защо трябва някой да дължи нещо на някого, за да е живота му щастлив и подреден? Просто си дайте свобода и правете заедно и един за друг това, което ви е приятно и което ще ви достави наистина радост и удоволствие!