Готови ли сте с важните неща за училище?

Начало » Родители » Деца » Готови ли сте с важните неща за училище?

Готови ли сте с важните неща за училище?

15-ти септември наближава, а с него и вълнението от предстоящата учебна година. За някои този ден ще е първи сблъсък с училище – предизвикателства, емоции, нова среда и приятелства. А за други – познатата обстановка с предстоящи приключения в свои води и сред познати лица.

Кои са важните неща за училище, без които няма как да започнем новата учебна година?
Ученическата раница е на първо място в нашия списък с важните неща за училище.
Изборът на раница е важен, тъй като детето всеки ден ще я носи и трябва да е преди всичко удобна.

Как да изберем ученическата раница?
Готови ли сте с важните неща за училище?Когато детето избере раницата и я премери, поставете няколко книги вътре, за да добиете представа колко тежи и каква форма придобива, когато е пълна с учебници.

Гърбът на раницата трябва да е твърд, а горната ѝ част да не надвишава нивото на раменете, а долната – талията. По този начин тежестта се разпределя правилно и гръбнакът на детето не се натоварва излишно. Важно е раницата да има поне 2-3 отделения, защото по този начин тежестта се разпределя равномерно и учи децата да бъдат подредени, избирайки място на всяко нещо. Не пестете средства за раницата, защото ако е качествена, ще ви се отплати неколкократно.

Ученическите пособия като тетрадки, химикали, несесери тефтери, моливи са други от важните неща за училище. При избора им се ръководете основно от това колко тежат. Имайте предвид, че детето ще ги носи всеки ден, заедно с учебниците и други вещи. Затова е важно да се предвидят принадлежности, които не тежат много.