Главни тенденции в макияжа за сезон есен-зима 2008

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Главни тенденции в макияжа за сезон есен-зима 2008

През настоящия есенно-зимен сезон водещите модни дизайнери очертаха следните тенденции в макияжа:

1. Чиста естествена кожа
Първи на този вариант в ревютата си се спряха Burberry Prorsum и Alexander McQueen: свежите лица на моделите демонстрираха ясно, че в някои случаи по-малкото макияж е най-добрият възможен вариант. Техния естествен вид беше в ярък контраст с характерно яркия макияж на модните дефилета.

Как да постигнете този ефект сами: Смесете не много пудра с блясък с предпочитания от вас овлажняваш крем за лице. Ако е необходимо, добавете и малко коректор. След това внимателно разнесете крема по лицето си.

2. Дълга разделена на път права коса

Дългите разделени на път коси станаха хит на ревютата на Anna Sui и Emilio Pucci. Тази прическа си подхожда особено много с модните този сезон шалове и блузони.

Как да постигнете този ефект сами: Използвайте кръгла четка, с която да изправите косата си. За да е косата ви свежа и блестяща по цялата си дължина, използвайте специален крем за разресване.

3. Романтична прическа
На романтични вълни в косите, като от старите холивудски филми, заложиха Badgley Mischka и Diane Von Furstenberg. Най-важното е, че такъв бляскав холивудски вид, можете да постигнете много лесно и сами!

Как да постигнете този ефект сами: Навийте сухата коса на термо-ролки и нанесете фиксиращ крем. След като развиете ролките, разделете косата с пръсти, за да се получат желаните вълни. Когато прическата е готова я укрепете с лак за коса.

4. Акцент върху устните
Акцентирането върху устните винаги е изглеждало изключително секси, особено ако използваното червило е с цвета на вино, както беше на модните дефилета на Donna Karan и Chloe. Ако основният акцент падне върху устните, почти няма нужда от допълнителен макияж.

Как да постигнете този ефект сами: С помощта на четка нанесете първия слой червило. Притеснете устни, за да се разпредели цвета правилно.

5. “Голи” устни
Ако акцентирането на устните не е за вас, то трябва да знаете, че естествено изглеждащите устни също са на мода. Такъв макияж ни предложиха Giorgio Armani и Ralph Lauren.

Как да постигнете този ефект сами: Очертайте контура на устните си с молив в телесен цвят и нанесете балсам. За по-добър ефект добавете прозрачен блясък.

6. Опушени очи
Макияжът на очите в стил «Smoky» е много подходящ за хладния период от годината. За това ни напомниха Gucci и Alberta Ferretti.

Как да постигнете този ефект сами: Използвайте черен мек молив за очи, за да очертаете и горния, и долния клепач на окото. След това нанесете сенки в сиво. В централната част на горния клепач, използвайте по-тъмен сив нюанс. Извийте миглите и добавете няколко слоя черна спирала.

7. Сияещ поглед
Сияещи ангелски очи можеше да се видят на ревютата на Roberto Cavalli и Valentino. Меко сияещия поглед и кокетно завитите мигли ще са винаги популярни.

Как да постигнете този ефект сами: Вземете сенки в бяло, златно или сиво и нанесете във вътрешния ъгъл на окото. Извийте миглите и нанесете черна спирала за обем.

8. “Котешки” очи и червени устни
Това е най-подходящата визия за по-смелите и екстравагантни момичета. Предложиха ни го Viktor & Rolf и Zac Posen.

Как да постигнете този ефект сами: Нанесете черни сенки и подчертайте с черен молив долния клепач. Обърнете особено внимание на вътрешния и външния ъгъл на окото, за да създадете ефекта на “котешкия” поглед. Запълнете ъглите на окото с черни сенки. Нанесете на миглите удължаваща спирала.
Очертайте линиите на устните и с помощта на четка нанесете червеното червило.

9. Коси в безпорядък
Bottega Venetta и Peter Som показаха, че косите в безпорядък може да са очен стилни.

Как да постигнете този ефект сами: Съберете косата с ластик. След това с помощта на гребен изкарайте няколко кичура от ластика, така че да падат над лицето. С помощта на фиби закрепете няколко кичура пред опашката, така че да създадете впечатление за безпорядък в прическата. За да завършите образа, нанесете на лицето овлажняващ крем и напръскайте косата с блестящ спрей.

10. Нежна руменина
Нищо не изглежда по-естествено от розовеещите страни на лицето. На нежната лека руменина този сезон заложиха Michael Kors и Missoni.

Как да постигнете този ефект сами: Изберете розов руж, който да подхожда на вашия естествен тен. Усмихнете се и нанесете ружа на скулите. Отстранете излишния руж с четка.