Вятър, море, игривост в косата – хитовете това лято

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Вятър, море, игривост в косата – хитовете това лято

прическиЕдин от безспорните експерти у нас в професионалното фризьорство и създател на най-голямата академия за професионални фризьори в Югозападна България – AF Academy by Alexander Filipov, Александър Филипов разкрива кои са най-модерните тенденции в летните прически. Опит за оформянето им и поддръжката им черпи ежегодно от “извора” или най-големите европейски академии в тази сфера – Милано, Барселона и Белгия, в които се е обучавал. Там редовно усъвършенства сложни техники за геометрични прически, както опит за разнообразно боядисване и грижа, които след предава на своите колеги в специални курсове.

Спусната коса и всичко, свързано с вода

етажирана прическаТенденцията тази година е максималното разкриване на женствеността, което се асоциира с вода, море, волност и любов. Особено актуален е “мокрият ефект”. Косата е стилизирана и оформена, но по начин, който създава илюзията, че постоянно е мокра. Това се постига от професионалистите с малко вакса, син спрей и малко кристали, а ефектът е уникален.

Получава се толкова красиво и естествено, че освен за плажния бар, се вписва чудесно и в по-официални поводи като лятна сватба. Хем небрежно, хем луксозно.

Завръща се етажирането

Макар да не беше на дневен ред, етажираната прическа се завръща на дневен ред. Актуален ще е акцент върху контурите на прическата и естествената визия. По-дългото каре също остава актуално. Друг акцент е темата “вятър” – леки плитки, по-отпусната и небрежна прическа във всякакви форми. По отношение на най-модерните цветове това лято – все повече се налагат ядкови, ягодови, конякови, сметанови оттенъци, цвят джинджифил, платина и перла.

Грижата през лятото

Независимо от формата и цвета, който изберете, за да се чувствате най-красива, трябва да не забравяте специалните грижи. Така ще запазите блясъка и здравето й много по-дълго време. Ако сте избрали рус цвят – бъдете особено внимателни – изберете продукти с дълбока хидратация. Препоръчителен вариант са и “сладките” продукти”, защото задържат водата. По време на плаж – не забравяйте хубаво слънцезащитно олио, което да нанасяте достатъчно често. Смокиновото прави чудеса. След плаж наблегнете на маски и балсами без отмиване. Краят на лятото е идеалният момент да се поглезите с подходяща възстановителна терапия. Изпитани варианти са такива с кератин и арганово масло.