Всичко необходимо, за да работим от вкъщи

Начало » Кариера » Всичко необходимо, за да работим от вкъщи

Всичко необходимо, за да работим от вкъщиКолко по-лесно би било, ако не ни се налага да се разкарваме всяка сутрин до работното място, нали? Е, хубавото е, че в днешно време не е толкова трудно да си намерим работа, която можем да работим от удобството на собствения си дом. Проблемът е, че често не знаем с какво точно ще трябва да се захванем, ако опитаме да тръгнем по този път.

За жалост, работата от вкъщи си има своите недостатъци и те са свързани най-вече с това, че трябва да съобразим средата, в която ще работим. Не можем просто да се излегнем с лаптопа на леглото и да очакваме, че ще сме много продуктивни. Ще са ни нужни някои устройства (част от тях можем да намерим в Digital Box), конкретни мебели и дори нещо, което много хора не подозират. Нека да се запознаем по-отблизо!

Що е то концентрация?

Много майки искат да работят от вкъщи, защото така ще могат да обръщат повече внимание на децата си, а и ще могат да вършат допълнително работа. Само че това често се оказва проблем, защото не е никак трудно да започнем да се разсейваме. А тогава производителността ни спада доста.

Едно от решенията тук е да разчитаме на звукоизолиращи професионални слушалки, които да ни откъснат от средата около нас. Това не е идеалното решение за майките, но за моментите, в които ни трябва абсолютна концентрация, тези слушалки са незаменими!

Как да ни е по-удобно?

Това, че работим от дома си, не означава, че не трябва да вършим работата си добре или да се бавим много с нея. За да сме продуктивни обаче, трябва да забравим за мечтата да си лежим и да работим. Ще трябва да си заделим място за удобен стол и бюро, което да пасва на нуждите ни.

Тук обаче идва един определен момент. Столът трябва да е наистина удобен и пригоден за дългосрочна употреба. Това значи, че не можем да разчитаме на кухненските столове или дори повечето офис столове, които всъщност изобщо не са удобни. Ергономичните опции на пазара са далеч по-добър избор.

Бюрото също трябва да е подбрано внимателно. Най-добрият вариант е да можем да регулираме височината му, защото това ще ни позволи да го настроим във възможно най-добрата за тялото ни позиция. Така няма да вредим толкова на ръцете си, докато пишем, нито на стойката си.

Клавиатурата и мишката също са неща, които могат да повлияят на здравето, но те вече са по-скоро личен избор. Има ергономични клавиатура, които много хора обичат, но пък други направо ги ненавиждат. Най-добре е всеки да прецени за себе си!

Нека не забравяме светлината!

На последно място, но не последно по значение, трябва да обърнем внимание на осветеността. Ако работим в тъмна среда, а мониторът ни пръска постоянно със силна светлина, тогава можем много да влошим положението си. Дори да не влияе директно на очите ни, може да ни създаде главоболие, замайване, а дори и да ни уморява преждевременно.

Ето защо трябва да подсигурим адекватно осветление в домашния си офис. Не става въпрос да се осветяваме с пет крушки едновременно обаче. Понякога всичко, от което се нуждаем, е да боядисаме стените в светъл цвят (по възможност даже бял) и стаята сама ще грейне!