Вкусни устни

Начало » Външен вид » Козметика » Вкусни устни

ustni

Студеният въздух както и слънчевите лъчи изсушават устните, което предизвиква тяхното нацепване и дори възпаляване. За да предотвратим това  често ползваме балсам за устни или крем. Но случвало ли ви се е купеният от магазина балсам да лепне, да е прекалено мазен или да е с неприятен вкус и аромат? На мен- да, за това си направих домашен балсам в два любими вкуса. Преди нанасяне на всякакво мазило обаче е хубаво да ексфолираме нежно устните, за да премахнем мъртвите тъкани.

Ексофлиантът се прави много лесно.Смесете 1 с.л бадемово олио с 1 с.л мед и 2 с.л от най-ситната кафява захар. Разбъркайте добре, поставете малко на върха на пръста и леко масажирайте устните. След това почистване можем да преминем и към приготвяне на вкусен домашен балсам за устни.

Ванилов балсам

Този лек балсам има вкус на ванилов сладолед. Кокосовото масло в него поддържа устните меки, а олиото с витамин Е помага за регенерацията на клетките.

Сложете 1 ч.л пчелен восък, 1 ч.л кокосово масло и ½ ч.л олио с витамин Е в купичка за микровълнова. Загрейте на ниска температура за около 1-2 минути, докато восъкът се разтопи. Накрая добавете 1/8 ч.л  ванилов екстракт (или есенция )и разбъркайте добре. Изсипете в малко бурканче или стара кутийка от балсам за устни и оставете да изстине.

Шоколадов балсам

Този балсам има вкус на шоколадов сладкиш. Подходящ  е за лятото, защото хидратира, а какаовото масло допълнително подхрава и тонизира устните.

В купичка за микровълнова сложете 1 с.л настъргано каково масло, 1 ½ с.л кокосово олио, 2 ч.л настърган пчелен восък , ½ ч.л олио с витамин Е и 1 с.л стърготини от любимия ви шоколад. Загрейте съставките за малко в микровълновата,разбъркайте добре, изсипете ги в подходящ съд и вашият шоколадов балсам е готов.

Изпратено от Бети Стефанова