Витамини за жени над 35 години

Начало » Външен вид » Козметика » Витамини за жени над 35 години
Витамини за жени над 35 години

Какви витамини е необходимо да приемат жените след 35 години, за да поддържат младостта и красотата си?

С настъпването на студения сезон нашето тяло сенуждае от допълнителна подкрепа. Предлагаме ви да прочетете от кои витамини санеобходими на жените, за да не страдат през зимата от авитаминоза и да съхранят здравето си!

С настъпването на зимата от менюто ни отпадат сезонните зеленчуци и плодове, които са основния ни източник на витамини, поддържащтелата ни през пролетта и лятото. За да издържите няколкото студени месеца сминимални загуби, можете да разнообразите диетата си със различни листнизелении и сушени плодове или да прибегнете до помощта на фармацевтични витамини.

За да изберете най-подходящия за вас витаминен комплекс, първо трябва да разберете от кои микроелементи се нуждае тялото ви. Най-лесният начин да направите това е да се направи анализ на кръвта заустановяване концентрацията на витамини. По този начин ще разберете дали имателипса на витамини и от какви вещества точно се нуждаете. Не е препоръчително насвоя глава да си купувате мултивитаминни комплекси от аптеката, защото излишъкът на витамини е много по-лош от тяхната липса. Това ще ви каже и всеки лекар гастроентеролог.

Ако се установи липса на някой или няколко витаминав кръвта ви, то тогава балансираните комплекси от два или три витамина са по-мъдрият избор, защото благодарение на тях се насочвате към разрешаването на точно определения проблем.

Особено важно е за жените над 35-годишна възраст да приемат витаминни комплекси, за да укрепят имунната си система по време на сезона на грипа и простудите, за да запазят красотата и здравето на ноктите и косата си, за да поддържат баланса на колагена и еластина в кожата и за да сесправят с тревогата на фона на есенната депресия.

Запазване на имунитета

Със сигурност сте чували, че за да поддържате здравето си през студения сезон ви е необходим витамин С. За да поддържате оптималното ниво на този елемент, може да използвате и подръчни средства като отвара от шипки и цитрусови плодове. Гастроентеролозите не препоръчват фармацевтични тетаблетки витамин С за продължителна употреба, поради високата им степен на киселинност.

Повдигане на настроението

Витамините помагат в борбата със сезонната депресия и безпокойството. Например, комплексът магнезий + витамин В6 помага за повишаванена настроението и за успокояване на нервната система.

Запазване на младостта

Верни помощници в запазването на красотата и младостта са витаминните комплекси, изградени върху комбинация от цинк, селен и магнезий. Те подобряват състоянието на ноктите, косата и укрепват костите.

След 35 години е необходимо да се взема калций, защото този микроелемент с възрастта се „отмива“ от организма, а това води до изтъняване на косата, чупливост на ноктите и крехкост на костите.

За поддържане на оптимални нива на колаген в организма е добре да приемате течен колаген, като в случая е важно изборът ви да падне на морски колаген с ниско молекулно тегло, защото той по-лесно се приема от организма.

Комплексът калций + D3 помага да се поддържа необходимото ниво на витамин D в организма, което е особено важно през студените месеци от годината.