Виното в полза на красивата кожа

Начало » Външен вид » Козметика » Виното в полза на красивата кожа

mvГроздовото вино се е ползвало с популярност и уважение още в древността. Днес в много европейски страни са изключително популярни козметични процедури, в които се използват различни сортове вина. В козметичните салони се предлагат винени парни бани, маски и пилинг от гроздови семена и масло. Тези процедури влияят не само на красотата, но и на здравето на кожата – те подобряват обмяната на веществата, намаляват холестерола и премахват напрежението. За това ви предлагаме три лесни рецепти за домашни козметични процедури с вино:

За първата маска ще са ви необходими 3 с.л. бяло вино, 1/4 чаша кисело мляко и 2 с.л. овесено брашно. Изсипете виното в кисело мляко и разбъркайте. След това добавете и овесеното брашно – трябва да получите полутечна паста. Пастата разнесете между два слоя марля и сложете върху лицето, като избягвате зоната около очите, за 15-20 минути. Тази маска не само ще направи кожата ви по светла, но и ще ви избави от луничките и пигментните петна.

За приготвянето на маска срещу акне са ви необходими 1/3 чаша бяло вино, 4 с.л. настърган на ситно корен хрян, 1 с.л. овесени брашно и 2 ч.л. лимонов сок. Смесете виното с хряна. След това добавете лимоновия сок и овесеното брашно и разбъркайте добре, докато не получите еднородна смес. Сместа разнесете между два слоя марля и сложете на лицето за 15 минути. След маската измийте лицето с топла вода и изплакнете с хладка. Правете маската поне един път седмично.

Мазната кожа ще се преобрази, ако и правите парна баня с бяло вино. То перфектно почиства порите и придава на кожата свеж, здрав цвят. Внимание! Парната баня е противопоказна за тези от вас, които страдат от хронично възпаление на кожата на лицето (розацея).