Великден – време и за… цветя – II част

Начало » За дома » Празници » Великден – време и за… цветя – II част

cv2Както вече ZaNeya.com писа великденските празници са прекрасен повод да украсите вашия дом с различни цветни композиции. А тяхната направа може да е и лесна, и евтина. Например, към лалетата и нарцисите, които в момента се продават във всички магазини за цветя, можете да добавите свежи раззеленили се клонки.
Първо украсете всекидневната, така че всеки, които влезе в дома ви да може да се възхищава на красивите цветя. Можете да окачите цветен венец или да поставите във вази малки букети пролетни цветя – важното е те да създават празнично настроение както у вас, така и у вашите гости.
Не забравяйте да украсите с цветя и трапезарията, където ще празнувате. Там можете да поставите няколко малки букети или просто да подредите във ваза върбови клонки.
Друг много красив вариант е цветната композиция за центъра на масата. За нея ще са ви необходими плитка широка чиния, гъба напоена с вода и, разбира се, цветята, които ще подредите върху гъбата. Особено добре в такива композиции изглеждат анемониите и игликите, а допълнително свежест към тях внасят цъфналите ябълкови или черешови клонки. Към цветята можете да добавите и други декорации, като яйца, зайчета, пиленца и т.н. Интересното на един такъв букет е, че създава впечатлението, че цветята са поставени направо на масата.