Белият цвят в интериора

Начало » За дома » Интериор » Белият цвят в интериора

Белият цвят дава много възможности за промяна на пространството – той създава усещане за простор, чистота и финес. Но, ако бялото е прекалено много, превес взимат неговите отрицателни характеристики: изолация, скука, скованост, чувство на неудовлетвореност. А в такова пространство няма как да се чувствате уютно. Така че, ако искате да се чувствате добре в бялата си стая, трябва да “разредите” бялото с други цветове.
01b
Кухня и трапезария
Боядисаната в бяло кухня може да създаде впечатление за светлина, прохлада и свежест, но едновременно с това би предизвикала и асоциации с болница. Или с други думи, такава кухня не е място, където да изпиете с удоволствие по чаша кафе с приятели. В случай, че все пак решите да боядисате кухнята си в бяло, е добре да го обогатите с цветни завеси, фруктиери с плодове и зеленчуци, прозрачни съдове с подправки и варива.
02b
Баня
Бялата баня може да изглежда прохладно, но, както и бялата кухня, не предизвиква приятни асоциации и желания. За това е добре да “разредите” монотонността на белите плочки с ярките цветове на аксесоарите и кърпите. Също така може да поставите и растение, което се нуждае от много влага и малко светлина (например, папрати).
03b
Спалня
Бялият интериор на спалняте наистина изглежда чист и свеж, но и тук както и в другите случаи, го има и усещането за пустота и изолираност. За това е по-добре да не боядисвате спалнята си в изкрящо бяло, а в някакъв по-пригляшен негов оттенък. А пердетата и картините в контрастни цветове ще ви помогнат да смекчите въздействието на бялия цвят. Освен това, може да изберете за спалнята си лампи в различни цветове и мебели в топли цветове.

04b