Бебешки колички – важни характеристики, за които да следим при покупка

Начало » Родители » Деца » Бебешки колички – важни характеристики, за които да следим при покупка

Да изберем правилната количка за новия член на семейството в днешно време се оказва не лесна задача. Пазарът е пренаситен от модели и производители, а бъдещите родители търсят най-доброто за своето детенце. За да избегнете изморителното лутане по магазините е най-добре да направите предварително списък, в който да опишете всички параметри и екстри, които смятате че ще ви бъдат от помощ при разходките с малкия човек.

Видове бебешки колички

Първа важна характеристика, която задължително впишете в списъка е модела, т.е. с колко колела ще бъде количката. Започнете описанието на мечтания модел още от земята – основата. Съществуват бебешки колички на 4 колела и така наречените – триколки. Предимството при тези с 3 колела е, че са много маневрени. Колелата им са значително по-големи и това спомага за лесното и безпроблемно преминаване на препятствия и неравности по пътя. Количките с четири гуми са по-стандартно изглеждащите и при тях гумите придават по-голяма стабилност при маневриране. Недостатъкът им е, че се изисква повече пространство при завиване. Преди да направите избор между тези два модела преценете добре – стабилност или маневреност?

Височина на бебешката количка

След като вече сте взели решение с колко колела ще бъде бебешката количка е добре да обмислите каква да бъде височината й. Съобразете я спрямо вашата. Модели, които се предлагат са с различни височини, така че изборът тук зависи от вашето усещане за удобство.

Практичност на коша

Изключително важен елемент от бебешката количка е именно – кошът. Това е мястото, на което вашето бебе ще прекарва голяма част от времето докато сте навън. За това обърнете внимание на тази важна част от количката. Проучете добре всички модели и не забравяйте най-важното – удобството на детето. Бебешки колички – 2 в 1 и 3 в 1 са сред най-търсените на пазара. 2 в 1 са моделите, предлагащи се с два различни коша – кош за новородено и летен кош. При 3 в 1 имате и допълнителна преносима кошница, в която лесно ще можете да пренасяте новороденото още от първите месеци. Препоръчваме ви да изберете някой от тези комбинирани модели. След като стане на около 5-6 месеца, тогава вече ще можете да го разхождате в летния кош. (Важно да отбележим тук е, че е добре летния кош да може да бъде поставян в двете посоки на движение). Сред голямото разнообразие, което съществува при количките за бебета, друг важен елемент от нея е гъвкавата облегалка. Оглеждайте добре моделите дали предлагат такава опция. Тя ще улесни много разходките в парка, тъй като когато детето е будно ще може спокойно да разглежда наоколо седейки, а когато заспи с едно движение ще можете да пуснете облегалката вертикално.

Отделение за багаж

На последно място, но не и по важност, обърнете внимание на отделението за багаж. Колкото по-голямо е то, толкова по-добре за вас. Важно е да има къде да съхраните всички необходими принадлежности на бебето, когато решите да излезете навън.

Закупуването на бебешка количка е наистина труден процес. Трябва много добре да прецените какви ще бъдат вашите и на детето нуждите, така че при всяка една ситуация то да се чувства удобно и добре, а вие спокойни, че сте му осигурили най-доброто. Ако имате колебания или търсите професионален съвет при избора на бебешка колички може да се обърнете към консултантите на детски магазин BebeLand.net в който ще получите персонална консултация съобразена със Вашите изисквания.