Ароматерапия в кухнята

Начало » За дома » Грижи за дома » Ароматерапия в кухнята

01ak Поканете ароматите на пролетта във вашата кухня и дарете сетивата си с едно приятно ухание, докато се наслаждавате на любимата храна. Всичко, което ви трябва за това е аромалампа, свещ, малко вода и 2-3 капки етерично масло.
Етеричните масла са естествени продукти, които не съдържат химикали и са ефикасно средство за борба със стреса и негативните влияния. Когато се загреят и започнат да се изпаряват маслата, не само ароматизират въздуха, но и го пречистват. Те са особено подходящи за кухнята, тъй като неутрализират миризмите на пържено и бактериите във въздуха, осигурявайки ви една здравословна среда.
Но кое етерично масло е най-подходящо за вашата кухня? Освен, че трябва да харесвате аромата му е добре да знаете и какво е действието му.
Ако искате да стимулирате храносмилането опитайте аромата на сладък риган, мента, канела или босилек.
Маслото от лавандула помага при безсъние и има антисептично действие. То е добър избор, ако сте напрегнати или уморени, тъй като действа добре на нервната система и спомага концентрацията. Чудесно успокояващо действие имат и маслата от розмарин, маточина, лавандула, лайка и мандарина.
Лимоновото масло има свеж и ободряващ аромат, но е и антидепресант, който стимулира апетита.
Изберете своето етерично масло и се насладете на благотворното му действие, но преди да започнете, не забравяйте да прочетете инструкциите за употреба върху шишенцето.

Изпратено от Бети Стефанова