Аксесоари за баня

Начало » За дома » Интериор » Аксесоари за баня

Аксесоари за баняПодбраните с вкус аксесоари могат да преобразят интериора на всяка една баня – дори и на тази, която отдавна се нуждае от ремонт. Ако нямате желание или възможност да подменяте плочките и санитарния фаянс, може да придадете нов живот на баня си с помощта на декоративни кутии, раковини, ароматни свещи и красиви постелки. Освен това, чрез различните детайли, можете да изразите своя характер и да придадете оригиналност на помещението.

Свещи и свещници
Много дизайнери използват свещите като декоративен елемент в интериора на жилищните помещения. Този изпробван и доказал се вариант, който същевременно е и доста евтин, е подходящо допълнение към всеки един стил в интериора. Поставете, например, свещи до огледалото, по етажерките и в ъгъла на ваната. Изберете свещи, които да са изработени в един стил. Ако искате да създадете усещане за романтика, вземете свещи в различни нюанси на червеното; ако пък предпочитате морските тенденции, трябва да се спрете на комбинация от бяло и синьо. Много екстравагантно изглеждат свещите на черно-бели ивици, имитация на зеброва кожа, но ако се спрете на този вариант и останалата част от интериора на банята ви ще трябва де е съобразена с тази тема.

Стъклени съдове
Прозрачни стъклени съдове пълни с декоративен цветен пясък или камъчета, биха добавили нови нотки към интериора на вашата баня. Прозрачни бутилки с морска сол са също подходящ елемент от декорацията на помещението. В този случай, можете да си поиграете с размерите на стъклениците (като заложите на разликата във височината), с формите (като комбинирате кръгли с причудливо извити или съдове с неправилни форми) и с цветовете (като заложите на съчетанието между прозрачно и матово стъкло, например).

Декоративни кърпи
Меките хавлиени кърпи придават усещане за топлина и уют в банята. Можете да окачите няколко малки стилна кърпи, с подходящи шарки и цветови нюанси, само за да направите помещението по-красиво. Много оригинално изглеждат кърпите с етно-шарки. Ако предпочитате минимализма в интериора, се спрете на светли едноцветни тъкани.

Сапунчета в различни форми
В специализираните магазини предлагат голям избор на сапуни в различни форми, размери и цветове. Сапуните с форма на сърца, риби или животни са чудесен начин да внесете ярки щрихи в облика на вашата баня. Не забравяйте и за сапуните топки, фигурките от соли и плаващите цветя, които се разтварят във вода, докато си взимате вана. Правилно подредени върху рафтове в банята ви, те биха добавили по-особена нотка към цялостния интериор.

Особено важно правило, към което трябва да се придържате, докато се занимавате с интериора на банята си, е че не трябва да се увличате с декоративните елементи – все пак, свободното пространство също е предпоставка за стилен интериор!