Как да изберем обувки от интернет?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Как да изберем обувки от интернет?

obuvki-po-internetКак можем да сме убедени, че избираме правилния номер? Дали формата на муцуната или бомбето ще бъде удобна за пръстите ни? Дали ще можем да закопчаем ботуша в областта на пръсеца? Това са само малък дял от въпросите, на които всеки купувач е добре да си отговори, преди да сложи в количката чифта обувки или ботуши и да натисне купи.

1. TTS. True to size означава буквално в превод от английски истинския размер, който обаче не дава гаранция за перфектна точност, защото всеки човек е индивидуален и формата на крайниците е специфична. Все пак, за да пазарувате онлайн обувки, е добре да се научите да разпознавате правилния номер и точния размер. Хората с по-широко ходило си взимат половин или един номер по-големи размери, а тези с по-тесни си поръчват техния размер. Италианските обувки са най-качествените в интернет, но обикновено вървят с по-малка номерация. Следващите по качество са германските и след това се нареждат останалите по произход обувки. Цената също може да ви бъде ориентир за качество.

2. Измерете с метър най-удобните си обувки. Ако се опасявате, че обувките, които сте избрали няма да ви станат, помолете консултанта или стилиста на електронния магазин да измери съответния чифт.

3. Проучете от какво са направени. Ако сте се убедили, че ще ви са по мярка, остава да съобразите дали няма да се отпуснат и да ви станат твърде големи или пък да се съберат. Лакът например не се отпуска и е добре да внимавате да не ви стягат, ако са ви твърде тесни, но велура и сатена се отпускат и то много и трябва да са повече по крака ви.

4. Изберете си бранд с добър авторитет или иначе казано Trade mark. Можета де прегледате форумите за мнения на други хора, спрели се на тази фирма и отзивите, споделени за тях.