Битумните керемиди – наистина добро решение за покрива

Начало » За дома » Грижи за дома » Битумните керемиди – наистина добро решение за покрива

Битумните керемиди - наистина добро решение за покриваВсе по-често се наблюдава изграждане на покриви от битумни керемиди. Тези покриви са здрави и изглеждат добре. Битумните керемиди са устойчиви и много леки. Освен това изглеждат добре и имат много дълготраен живот. Разнообразието, в което се предлагат, е наистина огромно. Има ги във всякакви цветове и форми. Един покрив от битумни керемиди може да превърне старата ви къща в един малък палат.

Най-доброто решение за използване на битумни керемиди е при разчупени и скосени покриви, които се намират нависоко. Те стават толкова бавно и са толкова здрави, че няма да се налага да правите ремонт дълги години. А това е добре за вас, защото си спестявате риска от катерене на високо. Ако искате да сложите битумни керемиди на мястото на старите, най-вероятно ще се наложи да направите основна реконструкция на покрива. Но това наистина си струва, защото забравяте за ремонти поне 40 години.

Много често се случва покривната конструкция да се окаже зле проектирана и да не може да поеме товара на обикновените керамични керемиди. С битумните керемиди проблем няма да има, защото те са много по-леки. И като казваме много по-леки, това е самата истина. Като доказателство ще ви дадем следната информация: теглото на покрив от обикновени керамични керемиди може да достигне до 50 кг на квадратен метър. Същият периметър от покривното пространство, ако бъде застлан с битумни керемиди, не би надвишил тегло от 12 кг. А това е около четири пъти по-малко. Заради лекото тегло няма да има нужда от усилване на конструкцията или да бъде изградена наново. А в същото време покрива ще бъде много по-здрав и устойчив на всякакви влияния – механични, метеорологични, атмосферни.

От всичко казано дотук, най-вероятно сме ви убедили в качествата на битумните керемиди и покривите, изградени с тях. Изграждането на покрив от битумни керемиди е инвестиция, която си струва.