12 стъпки при нанасянето на златния макияж

ОЧИ

1. Подготовка

image-1149

Нанесете малко крем за очи. След това поставете три малки точки коректор на долния клепач, като започнете от вътрешния ъгъл на окото – там кожата обичайно е с по-тъмен цвят. Втората точка поставете по средата на клепача, а третата – близо до външния ъгъл на окото. Разнесете внимателно коректора с четка.

2. Основен цвят

image-1150

Нанесете основата върху горния клепач с мека четка по посока от линията на миглите до веждите.

3. Кремообразни сенки

image-1151

С показалец (в този случай той ще се справи със задачата по-добре, от която и да е четка) разпределете златните кремообразни сенки върху горния клепач. Разнесете по посока на веждите.

4. Очна линия на долния клепач

image-1152

Подходящ в случая е тъмно зеленият цвят, който хармонизира много добре със златното. Можете да изберете очна линия или молив за очи.
Линията трябва да се направи възможно най-близко до миглите. Ако контурът стане много дебел, минете по линията с четка и го разнесете внимателно.

5. Очна линия на горния клепач

image-1153

Повторете гореописаните действия, но този път на горния клепач.

6. Добавете живот

image-1154

С този простичък трик ще заставите погледът ви да „заиграе“. Вземете перлено розов или златен мек молив и нанесете малко във вътрешния ъгъл на окото. Разнесете с пръст.

7. Линията на веждите

image-1155

За да увеличите визуално очите си, нанесете от същия перлено розив или златен мек молив под линията на веждите. Разнесете с пръст – трябва да има минимален контраст между него и сенките по горния клепач.

8. Последни щрихи

image-1156

Поставете спирала на миглите, като внимателно разделяте всяко косъмче.

УСТНИ

9. Овлажняване на устните

image-1157

Премахнете напуканите кожички по устните (за целта можете да използвате мека четка за зъби). Нанесете балсам, който да овлажни устните ви. Изтрийте излишния балсам с помощта на салфетка. Тази проста манипулация позволява цветът да се задържи на устните по-дълго време.

10. Очертаване на устните

image-1158

Изберете молив с неутрален цвят, който максимално да съвпада с естествения цвят на устните ви.

11. Цвят

image-1159

За нанасянето на червилото е най-добре да използвате специална четка. Това ви позволява не само да контролирате процеса, но и ще повлияе на плътността на нанесения цвят.

12. Добавете блясък

image-1160

Трябва да изберете, разбира се, блясък със златист оттенък. Нанесете от него само върху средната част на долната устна, за да предадете обем на устните си..