Рокля за новогодишната нощ

Коледа отмина и на ред идва новогодишната нощ. Може би много от вас вече са решили какво да облекат в нея, но може да има и такива, които не могат да решат, тъй като тенденциите този сезон са много и изключително разнообразни.

Строг минимализъм
Нищо не е по-важна от вас и вашата индивидуалност, която може да изявите с елегантна и проста рокля, но с безупречна кройка. Такава рокля „не крещи“ с цвят – по правило тя е в класическо черно или сдържано сиво и не изпъква с натрапчиви детайли, но… Изглежда много актуално, защото спокойната простота на дизайна и доведения до съвършенство лаконизъм на кройката се сред главните тенденции за този, а и за следващия моден сезон. За да изглеждате изключително в такава рокля се нуждаете от минимален брой фини детайли и най-важното – от абсолютна увереност във вас самите!
Akris и Elie Saab

image-5850

Giambattista Valli и Azzaro

image-5851

Романтични воали
Ако обичате женствените и дори леко „приказни“ рокли, то модните дизайнери са помислили и за такива съвременни принцеси като вас! В колекциите за настоящия сезон намериха място, както носталгични спомени от 80-те години с техния блясък, обемни „крила“ и басти, така и по детски романтични къси, въздушни рокли в пастелни цветове  „ала Лолита“.
Valentino
image-5852

Christian Dior и Andrew Gn

image-5853

Прозрачни детайли
Изключително подходяща за вечерни тоалети тенденция – дизайнерите използват прозрачни и полупрозрачни материали за декорация на деколтето, но без да си позволяват твърде много откровеност. Много изискано и загадъчно изглеждат роклите, в които прозрачен шифон или ефирна дантела покриват горната непрозрачна част или чиито ръкави са изработени от тези материи.
Elie Saab
image-5854

Akris и Stella McCartney

image-5855

Асиметрична кройка
Асиметрията придава особена динамиката на роклите. Благодарение на нея може да изглеждате наистина много впечатляващо. Любителките на класиката задължително трябва да обърнат внимание на късите елегантни рокли с едно открито рамо, които през този сезон са на челно място в световните модни класации. А за тези, които предпочитат по-сложни решения, дизайнерите предлагат рокли, сякаш сглобени от две различни половинки с диагонални драперии и асиметрични ръкави.
Elie Saab и Lanvin
image-5856

Cacharel и Isabel Marant

image-5857

Максимална дължина
Роклите с максимална дължина винаги са изглеждали тържествени и елегантни, без значение дали ще са тесни, наподобяващи силуета на русалка, или пищни, като излезли от бална зала от XVIII век.
Christian Dior и Valentino
image-5858

Giambattista Valli и Louis Vuitton

image-5859

Ярки цветове
Ако искате да направите празника си наистина ярък, изберете си рокля в ефектен цвят. Още повече, че дизайнерите са се постарали да имате избор и предлагат рокли във фантастични цветове като коралово, смарагдово, портокалово. Така че, избирайте смело!
Emanuel Ungaro
image-5860

Andrew Gn и Stella McCartney

image-5861

Малка сложна рокля
Късата черна рокля, която преди време Chanel нарича „малка“, разбира се, е идеалният вариант за всяко тържество. Днес, обаче, дизайнерите са решили да се откажат от простотата, когато става въпрос за минимална дължина, и тези рокли вече не изглеждат толкова класически, колкото екстравагантни. Сложни кройки, многобройни детайли, драпировки, плисета, многослойност и комбиниране на различни материи – използват се всички възможни трикове, за да се направи „малката черна“ (или не черна) роклята максимално запомняща се.
Andrew Gn и Viktor & Rolf
image-5862

Azzaro и Givenchy

image-5863