Пролет-лято 2011: Топ 10 колекции за сезона, според Style.com

Да живее пролетта! Да живеят новите рокли, цветове и материи! Пролетта е време за обновяване. И скоро на всяка от вас ще и се наложи да се обнови, да актуализира гардероба си или напълно да промени стила си. Но по какви критерии? Какво ще бъде особено актуално през този сезон?
Вижте кои колекции според Style.com заслужават вашето специално внимание и с какво трябва да се съобразявате при избора на новия си гардероб през пролетта.

Alexander McQueen

image-6380

Експертите смятат, че в тази колекция Sarah Burton е успяла едновременно да продължи линията на отишлия си от света дизайнер Alexander McQueen и да изрази своите виждания за съвременната мода. А фактът, че много от елементите са станали по-малко гротескни и по-спокойни, в никакъв случай не вреди на колекцията. Точно обратното – това ще вдигне продажбите.

Chanel

image-6381

Изглежда, че кодът на Chanel остава непроменен, но някак си Karl Lagerfeld всеки сезон успява да представи колекция, която е в крак с времето. Каква е тайната? Определено, в актуалните детайли и способи.

Christopher Kane

image-6382

Представител на новата школа в модния дизайн. Започвайки агресивно, постепенно този дизайнер премина към работа с по-деликатни образи. А експериментът му за тази пролет – комбинирането на сложни текстури и цветове – е голям успех.

Emilio Pucci

image-6383

И през този сезон, както и през последните няколко сезона, арт-директорът на марката Peter Dundas създава красиви образи, спазвайки всички канони на модната къща, но и не забравяйки, че всичко трябва да се развива.

Haider Ackermann

image-6384

Дълго време колекциите на този дизайнер изглеждаха футуристично и твърде смело. Тази пролет, обаче, той представи едни неочаквано сложни образи, но със съвсем различна смислова окраска и форма. Отлична колекция!

Jil Sander

image-6385

Ярки цветови комбинации и щампи с минималистичен вид. Тази колекция е един добър наръчник за съставяне на ежедневния гардероб. Колекция не може да се нарече проста, но само заради пикантните комбинации от макси-рокля с цветни мотиви и свободно сако в мъжки стил.

Lanvin

image-6386

Продължавайки темата, Alber Elbaz успява всеки сезон да я представи по един съвсем нов начин. Както винаги, с няколко прости форми и цветове, той е създал колекция, на която може да се даде кратко, но точно име – просто шик.

Marc Jacobs

image-6387

За втори сезон Marc Jacobs попада в списъка на лидерите. И това не е никак чудно – той си играе с времето. Приз миналия сезон ни показа нов поглед към 50-те години, а тази пролет в тоалетите му може да се видят новите 70.

Prada

image-6388

Има ли нужда коментари? Само погледнете!

Proenza Schouler

image-6389

Въпреки простотата на възприятието, тоалетите са доста сложни. Малки щампи върху тънки материи, пластове шифон, цветни петна  – всичко това в служба на внимателно създаден и елегантен образ.