Пролет-лято 2011: Балеринки

Едва ли има жена, която да не носи тези толкова удобни за градския живот обувки. Разбира се, балеринките не са сред най-горещите тенденция за този сезон, но те се появиха в почти всяка пролетно-лятна колекция за 2011 година. Ето и какво е важно да знаете за тях:

1. Форма
Ограничения почти няма. Тъй като тази тенденция вече е напълно развита, възможностите за избор са наистина многобройни. Актуални ще са всички форми – от класическата кръгла до островърхата. Обърнете внимание как точно изглеждат острите пръсти на актуалните балеринки! И не забравяйте за моделите с отворени пръсти.
Кръгли:

image-7453

Квадратни:
image-7454

Отворени пръсти:
image-7455

Овални:
image-7456

Остри:
image-7457

2. Контрастни пръсти
Ако сте склонни да формирате гардероба си в стил близък до класическия, то тези модели няма как да не ви заинтересуват. Особено внимание обърнете на балеринките, декорирани с кожа с метален блясък.
Балеринки от Giambattista Valli, Bloch, Marc Jacobs
image-7458

Балеривки от Lanvin и Tory Burch

image-7459

Метални декорации
Декорациите може да са както частични, така и изцяло да покриват обувката.
Балеринки от Alexander McQueen
image-7460

Балеринки от Miu Miu
image-7461

3. Ярки цветове
Без ярките цветове през този сезона просто не може! Особено внимание обърнете на обувките в ярки цветове направени от кожа на влечуги.
Балеринки от Alexandre Birman
image-7462

Балеринки Lanvin и Tory Burch

image-7463

4. Щампи
И, разбира се, балеринки с щампи. Комбинацията от различни принтове в един тоалет е особено актуална този сезон. Но за да изглеждате удачно, трябва правилно да изберете детайлите.
Балринки от Stella McCartney и Burberry
image-7464

Балеринки от Prada
image-7465

Балеринки от Bloch
image-7466

Балеринки от Oscar de la Renta

image-7467