dekorЕдин от най-важните етапи в подготовката за коледните и новогодишните празници е украсата на дома ви. Към нея можете да се отнесете повърхностно, като се ограничите до покупката на елхови клони и няколко гирлянди. Но може да проявите и творчество и да превърнете жилището си в приказно кътче…
Започнете с коледната елха. При нейната украса можете да развихрите фантазията си и да получите една наистина оригинална визия, която напълно да отговаря на вас и вашето празнично настроение. Можете, например да започнете със сняг. Преди време за тази цел са използвали памук, който се е прикрепял към елховите иглички, но е изглеждал много неестествено. Сега можете да си купите, така нареченият „изкуствен сняг“, който изглежда доста реалистично, а и се почиства лесно. Що се отнася до играчките, е по-добре да си ги направите сами: за гирлянди можете да използвате дълги нанизи от многоцветни маниста, миди, монети, шишарки; вместо елхови играчки, закачете по клоните на дръвчето бонбони, шоколадови фигурки, сладкиши и плодове.
Друга свежа зелена украса, но за шкафовете, масата и прозорците можете да създадете като комбинирате цветя, клони, шишарки и свещи.
Много красива и интересна украса за полилея можете да си направите, като нанижете на няколко парчета тънка корда стъклени маниста с различна големина. След като окачите тези гирлянди ще получите един необикновен „дъжд“, който ще „окъпва“ стаята всеки пък, когато електрическите крушки светват.
Друга „светлинна“ украса можете да си направите, като подредите по цялата дължина на прозореца и шкафовете малки плаващи свещи или като опънете през стаята гирлянди от малки светещи лампички. Поставете на масата и няколко по-големи свещи. В резултат, след като изключите полилея, вие ще получите една необичайна празнична атмосфера, която ще радва както вас, така и вашите гости.

Вашият коментар
Сходни публикации


За нея © 2009-2017 Всички права запазени
Използването и публикуването на част или цяло съдържание на сайта http://www.ZaNeya.com без разрешение е забранено.

Оценител Бургас | Хотели с намаление | Оферти | Почивки с намаление | Новини | Деца и родители | Referati.com | Литературен клуб