Най-актуалните тенденции в прическите за предстоящия пролетно-летен сезон

Предлагаме ви седем от  „най-горещите“ тенденции в прическите, които ще са актуални в следващите няколко месеца. Тенденциите, както обикновено, са доста противоречиви, но затова пък, има от какво да избирате!

1. Занимателна геометрия

Felipe_Olivei
image-2132

image-2133

Основната тема на прическите за предстоящата пролет е асиметричността. Тъмните нюанси на косите подчертават контраста в комбинацията от закръглени и прави линии. Полученият образ е доста ъгловат и смел, но блясъкът на косата добавя не малко сексуалност.

2. Движение по права

Matthew_Willi
image-2134

42
image-2135

Правите дълги коси са с различна дължина. Така при движение се получава интересен ефект – прическата постоянно променя формата си и през цялото време изглажда по различен начин.

3. Развълнувано море

image-2136

image-2137

Къдриците отстъпват място на меки вълни, които променят оттенъка си в зависимост от светлината, което придава на косата допълнителен обем. Можете да прихванете част от косата си с красива шнола или просто да я оставите да се развява.

4. А къде е косата?

image-2138

PARIS : Lanvin ready to wear Spring/Summer 2009
image-2139

Особено удобни за горещите летни дни са гладко опънатите назад коси, събрани на тила на опашка или в кок.

5. Довиждане, блясък

91
image-2140

Diesel_Runway
image-2141

Една от новите тенденция през тази година е разрошената матова коса. За постигането на тази ефект се използват специални стайлинг средства, като матиращата глина.

6. Малък дявол

image-2142

image-2143

Актуални са и „гофрираните“ коси. Вълните могат да са с различна дълбочина и яснота – в зависимост от накрайника на пресата за коса.

7. Тънък намек

image-2144

image-2145

Меките къдрици, които са нещо средно между правата и къдравата коса, са може би най-женствената и секси тенденция за сезона. За да ги постигнете, първо трябва внимателно да изправите косата си и тогава да навийте няколко „избрани“ кичура.