Есен-зима 2010/2011: Топ-10 колекции за сезона според Style.com

Настоящият сезон не може да се нарече експлозивен, когато става въпрос за нови идеи. Много дизайнери показаха дори „по-спокойни“ колекции и от миналия сезон, които включват преди всичко удобни за всекидневието модели. Просто липсват фантазията и новаторството. Все пък има колекции, моделите в които определено впечатляват. Предлагаме ви да видите кои от тях влизат в топ-10 на Style.com.

Alexander McQueen

image-5289

Няма как последното творение на майстора да не привлече вниманието… В тази колекция има и лукс, и стил, и финес. Наистина е жалко, че това е последният път, в който ще се срещнете с тази магия.

Burberry Prorsum

image-5290

В тази колекция особено интересни са съчетанията – пилотско яке и драпирана рокля, костюм в стил милитари и високи ботуши от кожа на питон… Всичко подчертава женствеността, дори и най-агресивните форми, цветове и детайли.

Celine

image-5291

В тази колекция ще откриете най-добрите примери за минимализъм, макар и той да не е в чист вид. Съчетаниято на материите, сложните кройки на палтата – всичко е израз на един разумен баланс между минимализъм и авангард. Много стилна и силна колекция… И много секси.

Chanel

image-5292

Обемите, създадени от пухкавата кожа, придават на дрехите на Chanel наистина необичайни форми. Но колкото и да са сложни комбинациите, стилът на модната къща си личи. И още една интересна подробност: в тази колекция Карл Лагерфелд е използвал само изкуствена кожа.

Dolce & Gabbana

image-5293

Да се съчетаят строго сако, кокетен животински принт и ретро пола на точки е една изключително трудна задача, която, обаче, се е оказала по силите на Dolce & Gabbana. И на вас може би ще ви се наложи да се научите!

Dries Van Noten

image-5294

Сложни многопластови и еклектични комбинации. Може би това са най-елегантните съчетания за всекидневния гардероб, като при всяко едно от тях в невероятно точни пропорции са смесени различни стилове, цветове и материи. Най-добрият коктейл за модерната жена.

Marc Jacobs

image-5295

Явните препратки към 50-те години в съчетание със сдържани декорации и пухкава кожа, правят силуетите в колекцията на Marc Jacobs достойна украса за всяка жена. Отлична колекция!

Michael Kors


Разкошна вариация на класическия стил. Гладък трикотаж, мека кожа, кашмирени палта… Всичко това изглежда просто перфектно.

Prada

image-5296

Пищни поли, женствени рокли, удобни и елегантни плетива и изискана кожа от норка. Всички тези сложни комбинации работят за нежния и женствен вид на колекцията. И, разбира се, внимание заслужават и прическите украсени с плетени ленти.

Rag & Bone

image-5297

Най-впечатляващата и успешна вариация на мъжки костюм в женския гардероб. Всички, които се интересуват от не скучния ежедневен гардероб, задължително трябва да обърнат внимание на тази колекция. И още по-добре – да я изучат в подробности.