Есен-зима 2010/2011: Грим

През последните няколко сезона много актуален беше светлият естествен грим. Но тази есен, всичко се промени. На подиума се появиха по-ярки образи, чийто макияж не може да бъде изпълнен в светли цветове. Вижте, какви варианти са актуални в грима, и си направете списък с необходимата козметика за този сезон…

Ярки очи + светли устни
С този макияж вече сте се срещали през миналата есен. Промените са само в дължината на стрелките и в нанасянето на сенките във варианта smokey eyes.
Andrew Gn

image-5434

Carolina Herrera
image-5435

Giambattista Valli
image-5436

MaxMara
image-5437

Trend Les Copains
image-5438

Ярки устни + светли очи

Този грим е особено актуален за сезона. Дали да изсветлите веждите си, или не – това решение оставяме на вас. Пробвайте и двата варианта и изберете този, който е по-подходящ за вас.
Donna Karan
image-5439

Dolce & Gabbana
image-5440

Givenchy
image-5441

Just Cavalli
image-5442

Missoni
image-5443

Peter Som
image-5444

Равномерен акцент

В този вариант са подчертани както очите, така и устни, но избраните цветове не са особено ярки. За устните най-често е използван полупрозрачен гланц.
Chloe
image-5445

Derek Lam
image-5446

Oscar de la Renta
image-5447

Ярък макияж

Ярки стрели, тъмни сенки, няколко пласта спирала и ярки устни. Този грим не е подходящ за всички стилове и за всяко време на деня. Изглежда много красиво, но изисква прецизни нанасяне и избор на цветове.
Christian Dior
image-5448

Dsquared 2

image-5449

И така, какво заключение може да се направи?
За най-актуален грим за всекидневието може да се приеме вариантът със светли очи и ярки устни. А вечерният и празничният вариант – яркият макияж. Това означава, че можете да съставите точен списък на козметичните продукти, които са ви необходими за настоящия сезон:
1. ярко червило – червено, бордо;
2. очна линия – черна;
3. сенки – черни с блясък, тъмносиви, лилави или виолетови, кафяви;
4. светла матираща основа;
5. ярък руж;
6. сив или бежов молив за вежди;
7. спирала за обем.