Грим есен-зима 2009/10: Очи

Яркият светъл грим на очите актуален за изминалия моден сезон е много подобен на този, който дизайнерите показаха в есенно-зимните си колекции. Разбира се,  има и  някои съществени различия!
Очите могат да изпъкнат не само с помощта на голямо количество грим в различните цветове. Достатъчно добре изглеждат и подчертаните с черна линия очи, контрастиращи със изсветлени вежди. Обърнете внимание, обаче, че за разлика от по-рано, очните линии са по-широки, без значение дали ще се само на горния клепач или около цялото око!
Dolce & Gabbana

image-4107

Moschino

image-4108

Karl Lagerfeld

image-4109

Актуален остава опушеният грим, но с няколко нови варианта. Най-интересни в този случай са очите гримирани с много светли сенки:
Chloe

image-4110

Все пак, не са пренебрегнати и традиционните Smokey Eyes в сиви и черни оттенъци. Но и тук вече имате право на избор – дали да оставите клепача под веждата не „боядисан“, или да използвате за тази част много светъл сив оттенък:
Anna Sui

image-4111

Oscar de la Renta

image-4112

Roberto Cavalli

image-4113

Michael Kors

image-4114

Също така, можете да добавите към сивия или черен грим един по-ярък и светъл цвят.
Dsquared2

image-4115

Използването на няколко ярки и контрастиращи цвята е трудно, но ако успеете да постигнете унисон между грима и облеклото си, то резултатът може да бъде много интересен:
Gucci

image-4116

Loewe

image-4117

Този макиаж изглежда много интересно и когато е изпълнен в различни от черно и сиво цветови гами, като например в маслиново зелено и лилаво:
Marc Jacobs

image-4118

image-4119

Много интересен вариант за грима на очите показа Zac Posen: тъмни сенки и очна линия са нанесени на долния клепач, а много светли сенки – на горния. Леко затъмнен е само външният ъгъл на окото. Този грим, обаче, не е подходящ за всеки! . За това, преди да го използвате за излизане или среща, е най-добре да го изпробвате.
Zac Posen

image-4120

Много интересен и същевременно много сложен макиаж е и комбинацията от ярки сенки и контрастиращи си с тях изсветлени вежди.
Prada

image-4121

.